Извор:Фото: Д.З.

НОВЕ БАРИКАДЕ У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ: Срби се не предају

Извор: Нпортал

27.12.2022.

08:34

У СЕВЕРНОМ делу Косовске Митровице, код Техничке школе јутрос је постављена још једна барикада.

Наиме,револтирани најновијим претњама из Приштине, Срби са севера већ осамнаест дана истрајавају на барикадама тражећи да им се испуне захтеви а то је ослобађање ухапшњених Срба, Миљана Аџића, Дејана Пантића, Слађана Трајковића, повлачење специјалних јединица косовске полиције Росу са севера као и уклањање тајних спискова за хапшење Срба.

Поводом новонастале ситуације коју Срби на барикадама оцењују као "најтежу до сада" синоћ се огласио и кризни штаб општине северна Митровица из којег су обавестили јавност да Срби не нападају ни Кфор ни Еулекс , већ да у њима виде заштиту од репресије Куртијевог режима и његових специјалаца.

- Аљбин Курти пласира лажи о нападима на Кфор са циљем да увуче у сукоб Србе са Кфором који је једина легална формација у складу са Резолуцијом 1244 - наводи се у саопштењу кризног штаба општине северна Митровица и додаје да је одбијање Кфора и Еулекса да се ставе у службу диктаторског режима Аљбина Куртија разлог зашто Курти настоји да лажима измисли нападе Срба на ове организације.

- Кризни штаб у име српског наорда позива Кфор и Еулекс да повећају будност. Изражавамо озбиљну сумњу да је Курти спреман да организује напад на припаднике ових мисија и за то оптужи Србе - закључује се у саопштењу кризбог штаба општине Косовска Митровица.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".