Извор:Фото: Профимедиа, Јутјуб принтскрин/Loz's Leisure

АВИОН ПАО НА ВУЛКАН Погинули сви, потрагу отежао рад вулкана

Извор: Нпортал

23.02.2023.

08:48

У ПАДУ авиона на вулкан на Филипинима који се догодио током протеклог викенда погинула су сва четири путника, преноси ЦНН позивајући се на изјаву градоначелника Камалинга Карлоса Ирвина Балда.

Подсетимо, летелица је током прошлог викенда нестала са радара и покренута је потрага за њом. Авион са шест седишта "Цесна 340" полетео је у суботу за главни град Манилу када је изгубио контакт са контролом ваздушног саобраћаја само неколико минута након што је напустио међународни аеродром Бикол у провинцији Албај, саопштила је управа за цивилно ваздухопловство Филипина (ЦААП).

Лоциран је дан касније, а ваздухопловне власти су у уторак позитивно идентификовале олупину у забрањеној зони на вулкану, која је тренутно под степеном узбуне 2 или „умереним немирима“.

Градоначелник Балдо потврдио је за ЦНН Филипини да су тела двојице чланова посаде Филипина и двојице аустралијских држављана пронађена у среду поподне.

Филипинске власти су раније идентификовале путнике као пилота Руфина Џејмса Кризостома млађег, члана посаде Џоела Мартина и аустралијске техничке консултанате Сајмона Чиперфилда и Картија Сантанама. Сва четворица били су запослени у компанији Енерги Девелопмент Цорп., геотермалној компанији са седиштем у Манили, каже Ричард Тантоко, председник фирме и главни оперативни директор.

Тела страдалих мушкараца пронађена су на вулкану вулкану Маунт Мејо, преноси ЦНН.

Олупина се налазила на надморској висини од 1.800 метра. Међутим, кишни услови, ризици од клизишта и умерени ниво вулканских немира компликовали су напоре у потрази, наводи ЦААП.

ЦААП је раније саопштила да је авион можда скренуо са стазе, напомињући да је мање вероватно да је узрок инцидента квар летелице или недостатак искуства пилота. 

У међувремену, званичници су на брифингу за штампу рекли да срушена Цесна није имала „црну кутију“ или снимач података о лету јер није испуњавала услове за тежину да би била опремљена овим апаратом.

- Потреба за црном кутијом зависи од броја путника у авиону - рекао је у четвртак шеф канцеларије за управљање ванредним ситуацијама у Албеју за јавну безбедност Седрик Даеп за филипински ЦНН.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".