Извор:Фото: Јутјуб принтскрин

Странци објавили листу 10 НАЈБОЉИХ СРПСКИХ ЈЕЛА

Извор: Нпортал

22.04.2023.

11:39

СРБИЈА важи за земљу са прелепом природом, великодушним и гостопримљивим људима, добрим ноћним животом, али и примамљивом и укусном храном.

Просто је немогуће посетити Србију и не одушевити се неким од најукуснијих јела која су готово свакодневница на нашој трпези.

Сајт "Тастеатлас" је објавио списак од 10 најбоље оцењених српских јела.

Ево како он изгледа:

1. Комплет лепиња

2. Ајвар

BloombergAdria.com

 

3. Бурек са сиром

4. Моравска салата

5. Сарма

6. Пасуљ

7. Лесковачки роштиљ

BloombergAdria.com

 

8. Крофне

9. Пљескавица

10. Гомбоце

Иначе, портал "Тастеатлас" својевремено је објавио и листу најгоре оцењених српских јела, а на њој су се нашла и нека од омиљених специјалитета домаће кухиње.

Стручњаци су саставили топ 10 најгорих јела из Србије, а као најгоре оцењено јело на њој биле су пихтије, које су овако описали:

Пихтије су српско јело које се прави од свињских изнутрица ин делова као што су глава или папци. Месо се кува заједно са бибером, црним луком, шаргарепом и ловоровим листом док не постане толико мекано да се одваја од костију. Заједно са масном течношћу у којој се кувало, месо се ставља у чиније или плехове, па се остави да се охлади и стегне аспик. Овај желе од меса се служи нарезан на коцке као предјело, уз хладно кисело поврц́е и чашицу ракије.