Извор:Фото: РТС принтскрин, Википедија

ИСТИНА - ЗАПУЦАО У БИХ ЗБОГ ШКОЛЕ: Како је настао лик Јарета

Извор: Нпортал

31.05.2023.

16:32

ИАКО су пред камерама били величанствен тандем, забављајући генерације гледалаца у легендарној серији "Камионџије", познато је Павле Вуисић и Миодраг Петровић Чкаља у стварном животу нису се добро слагали, а то је само једна од бројних занимљивости која прати ову легендарну серију.

Серија прати авантуре Паје и Јарета, двојице искрених и добрих возача камиона и партнера у пословању. Сусрећу разне људе док се возе на цести, што се углавном чини лошим за њих, али на крају је то пријатељство које спаси дан, међутим познато је да се у стварном животу ова два велика глумца, Павле Вуисић и Миодраг Петровић Чкаља нису добро слагали.

У својој књизи "Урбане легенде", новинар Небојша Вуковић наводи да су њих двојица чак отворено мрзели, па чак и умрли у завади.

- Према мојим сабеседницима, Пају је излуђивала Чкаљина исквареност, надменост и склоност ка интригама којима је наводно био више него склон. Како је време пролазило њихова нетрпељивост се само увећавала, па су после ултра популарних "Камионџија", одбијали да се појаве у истој глумачкој подели и по цену да се одрекну астрономских хонорара. А прича се да су њих двојица по улози, у та времена шареног социјализма, могли да касирају чак по два ганц нова аутомобила. То тада себи нису могли да приуште ни озбиљни партијски моћници, а камоли председници општина. То је било незамисливо одбити, а поготово тек из чистог каприца - пише Вуковић.

BloombergAdria.com

Мало је познато и да је Гордан Михић  сценарио за "Камионџије" написао по делимично истинитим догађајима. Он је једном упознао човека који је био возач и морао је ванредно да полаже неке предмете у школи. То није могао у месту у којем је живео па је отишао у Босну и тамо је завршио школу.

BloombergAdria.com

Како би што боље написао сценарио Михић је разговарао са возачима камиона да би имао што више информација.

Подсетимо, због велике популарности серије снимани су наставци: филм "Паја и Јаре" 1973, телевизијска серија "Камионџије опет возе" 1983. и филм "Камионџије поново возе" 1984. године. Тренутно се еимитује и серија "Камионџије д. о. о." која представља омаж старој серији.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".