Извор:Фото: Профимедиа

КАКО ДО РАВНОГ СТОМАКА? Ових седам намирница вам могу помоћи

Извор: Нпортал

15.08.2023.

18:34

СЕДАМ намирница које сагоревају сало са стомака

Губитак тежине не мора да буде тежак процес или пун строгих ограничења. Одабир праве хране може бити кључ за сагоревање масти у пределу стомака и постизање жељене тежине. Дакле, процес неће бити тежак, а одржаћете своје резултате на дужи рок. На крају крајева, ради се о равнотежи.

Избор праве хране може играти значајну улогу за мршављење у пределу стомака. Ових седам намирница које сагоревају масти не само да вам помажу да смршате, већ и подржавају опште здравље вашег тела. Укључујући ове намирнице у своју свакодневну исхрану, можете постићи видљиве резултате на здрав и одржив начин.

1. Овас

Овас је храна богата растворљивим влакнима, која помажу у контроли апетита и одржавању стабилног нивоа енергије током дана. Конзумирање овсених пахуљица ујутру може стимулисати сагоревање масти и дуже задржати осећај ситости. Такође, овас регулише ниво инсулина.

BloombergAdria.com

2. Авокадо

Авокадо је одличан извор здравих масти, попут масних киселина. Ове масти не само да подржавају битне ћелијске функције, већ и убрзавају метаболизам и сагоревање масти. Додајте авокадо у салате или га користите као основу за укусни гвакамоле сос.

3. Пилеће месо

Протеини су неопходни за одржавање мишићне масе и стимулисање метаболизма. Пилеће месо, посебно бело, одличан је извор протеина са ниским садржајем масти. Редовна конзумација пилећег меса помаже у изградњи мишићне масе и, имплицитно, сагоревању масти.

4. Киноа

Угљени хидрати су неопходни за обезбеђивање енергије, а избор правих је пресудан. Киноа, сложени угљени хидрат, постепено ослобађа енергију и подржава метаболизам. Поред тога, киноа садржи комплетне протеине, што је чини одличном опцијом за вегетаријанце или вегане.

BloombergAdria.com

5. Зелено лиснато поврће

Спанаћ, зелена салата и друго зелено лиснато поврће богати су есенцијалним хранљивим материјама и влакнима. Ове намирнице имају низак калоријски унос, али су богате супстанцама које подржавају сагоревање масти и смањују апетит. Тако можете конзумирати велику количину и постићи свој ниво ситости.

6. Јабуке

Јабуке су укусна ужина пуна влакана, која помаже у контроли апетита и одржавању телесне тежине. Редовна конзумација јабука може помоћи у смањењу укупне потрошње калорија и подржати процес губитка тежине.

7. Ђумбир

Ђумбир има антиинфламаторна својства и може стимулисати метаболизам, помажући у сагоревању масти. Можете додати свеж ђумбир у чајеве или храну да бисте имали користи од његовог благотворног дејства на здравље.

(Сенса)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".