СЈАЈАН ТРИК: Ево како да спречите клијање кромпира
06.09.2023.
22:45
ПОЗНАТО је да проклијали кромпир није добар за јело, односно за здравље, па вам представљамо најједноставнији могући начин да то спречите
Кромпир је намирница која би требало да се чува на сувом и тамном месту, попут подрум или гараже, али немају сви могућност да правилно складиште кромпир.
Ако се кромпир налази на светлом и влажном месту, он почиње да клија и брзо губи своју чврсту текстуру и препознатљив укус. Али постоји једноставан начин како ћете то спречити, а потребна вам је само једна јабука, преноси Лифехацкер.
Све што треба да урадите је да у своју гајбицу или врећу с кромпиром додате једну јабуку и то у средину. Јабука производи и испушта етилен, природни гас који спречава настанак корена и проклијавање кромпира. Међутим, јабуке такође утичу на пребрзо сазревање другог воћа и поврћа па их треба чувати даље од њих.
Кромпир који се чува с јабуком остаје чврст и без клица чак и након осам недеља, за разлику од кромпира који се чува без јабуке; а они су „углавном мекани, наборани и тужног изгледа.“ Зато додајте јабуку и кромпир ће вам много дуже трајати.
(Крстарица)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".