Извор:ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб / Kuhinja Valentina Mašković

ПО РЕЦЕПТУ СТАРОГ ПЕКАРА: Пробајте никад укуснији хлеб

Извор: нпортал

15.09.2023.

12:07

СА СВЕГА пар састојака можете направити укусан пуњени хлеб који можете јести чак и док дегустирате неко добро вино.

Састојци за тесто:

BloombergAdria.com

 

Фил:

  • 250гр моцареле
  • 250-300гр. бланширане блитве
  • 2 главице белог лука
  • Со, бибер, першун, оригано, љута зачинска паприка
  • 200гр путера или маргарина
  • 50мл. маслиновог уља

Припрема: Активирајте квасац у топлом млеку и са мало шећера. А потом додајте јаје, уље, со и брашно. Када умесите тесто оставите га да надође око пола сата.

Припремите фил тако што ћете бланширати (скувати) блитву, додати 2 главице белог лука, зачине (со, бибер, першун, оригано, зачинску паприку), додати моцарелу измешати и додати путер или маргарин.

Разваљајте тесто што шире, а онда премажите са овим филом. Преклпите са још једним слојем теста па исеците на коцке и слажите у калуп за хлеб тако да добијете две векне.

Премажите умућеним жуманцетом и посипати сусамом. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени Целзијуса око 10 минута и потом на 180 степени Целзијуса око 30 до 35 минута.

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".