Извор:Фото: Википедија

СУТРА ЈЕ АРАНЂЕЛОВДАН: За благостање изговорите ову молитву

Извор: Нпортал

20.11.2021.

17:21

СРПСКА православна црква и верници сутра славе Аранђеловдан, једну од три најучесталије славе међу Србима.

Црква Аранђеловдан посвећује свим анђелима, а првом међу њима светом архангелу Михаилу. Веровање каже да он није умро и да даље по потреби силази међу људе, и то као путник или просјак.

Веровања на дан Светог Архангела Михаила

Верује се да архангел Михаило прихвата душе умрлих и да их, мерећи њихова добра и зла дела на земљи, шаље у рај или пакао.

Према народном веровању, какво је време на Аранђеловдан, такво ће бити током целе зиме и пролећа. У неким крајевима Србије овај анђео се слави и као заштитник сточара јер се верује да само он може да отера вукове.

BloombergAdria.com

 

Молитва Светом Архангелу Михаилу

Господе Боже, велики Цару Беспочетни, пошаљи, Господе, Архангела Твог Михаила на помоћ слугама Твојим (имена), избави нас од непријатеља наших, видивих и невидивих.

О Господњи Велики Архангеле Михаило, излиј мир и благостиње на рабе Твоје (имена). О Господњи Велики Архангеле Михаило, што демоне уништаваш, запрети свим непријатељима нашим који се боре против нас, учини их као овце и уништи их као прах пред лицем ветра.

О Господњи Велики Архангеле Михаило, шестокрилни Први Књаже и Војводо Небеских Сила, Херувима и Серафима и Свих Светих! О Предивни Архангеле Михаило, чувару неизречених Тајни Божијих, буди нам Велики помоћник у свему: у увредама, у жалостима, у тузи, у пустињама и на распућима, на рекама и на морима тихо пристаниште.

BloombergAdria.com

 

Избави нас, Велики Архангеле Михаило, од свих лажи ђаволских, увек услиши нас грешне слуге Твоје (имена), молећи Тебе и призивајући име Твоје Свето, похитај у помоћ и услиши молитву нашу.

О, Велики Архангеле Михаило! Победи све противнике наше Силом Часног Животворног Крста Господњег, Молитвама Пресвете Владичице Богородице и Светих Апостола, и Светитеља Николаја Чудотворца, Светог Пророка Божијег Илије, Светог Андрије јуродивог, Светих Великомученика Никите и Евстатија, и Светих Светитеља, Преподобних, Мученика и Свих Светих и свих Небеских Сила. Амин.

О, Велики Архангеле Михаило, помози нама грешним слугама Твојим (имена), избави нас од земљотреса, потопа, огња, мача, од изненадне смрти и од свакога зла и од свакаквог врага лажљивог, којег бура наноси и од лукавог избави нас, Велики Михаиле Архангеле Господњи, сада и увек и у векове векова. Амин.

(Новости магазин)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".