Извор:Фото: Јутјуб принтскрин

АКО ПРЕСОЛИТЕ КИСЕЛИ КУПУС: Постоји једноставно решење!

Извор: Нпортал

10.12.2023.

11:22

ВЕЋИНА нас оставила је кисели купус за зиму. Шта чинити уколико у тренутку када дође време да га пробате, схватите да је пресољен.

То се углавном дешава када кисели купус припремате први или други пут. Временом и вежбањем учите да погодите праве пропорције.

Међутим постоји решење, а оно није да баците сав кисели купус.

Природа се побринула и за то, постоји поврће које упија пуно соли. То су, на пример, шаргарепа и зелени парадајз.

BloombergAdria.com

 

Да бисте поправили преслани кисели купус, потребно вам је око 1,5-2 кг шаргарепе и зеленог парадајза. Избушите их виљушком и додајте у купус. Тако ће упити вишак соли.

Али ако је ваш кисели купус и даље преслан, сваку главицу купуса морате на кратко потопити у кључалу воду.