Извор:Фото: Профимедиа

Како брзо загрејати аутомобил - једноставан и користан трик

Извор: Нпортал

11.01.2024.

12:25

Последњих неколико дана смо сведоци правих зимских дана, са снегом и температурама испод нуле. Када је толико хладно напољу, природно је да у нашим возилима није пријатно, па смо принуђени да загревамо кабину. Нажалост, загревање аутомобила понекад заиста уме да се одужи.

Срећом, постоји врло једноставан трик за загревање аутомобила.

Иако већина пали аутомобил неколико минута пре кретања и пушта грејања на најјаче, постоји још ефикаснији начин да загрејете своје возило.

Трустед Аутомотиве Профессионалс (ТАП) предложио је нови и потенцијално бржи метод за загревање аутомобила. Стручњаци те организације тврде да би возачи у старту увек требало да смање температуру у кабини на најнижи ниво и искључе вентилацију.

У објави су написали: „Када упалите ауто, појачавањем грејања и вентилације, само ћете пуштати хладан ваздух у кабину, без икакве користи. Зато искључите вентилацију, а након пар минута вожње, поставите климу на највећу могућу температуру и укључите вентилацију. Тако ћете најбрже загрејати кабину. Можда звучи необично, али тако најбоље функционише систем грејања аутомобила‘.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".