Извор:Фото: репринт ТВ Новости

ИСТИНА О ПЕСМИ "ЗА ЉИЉАНУ": Посвећена нашој славној глумици

Извор: Нпортал

16.01.2024.

16:18

ПЕСМА "За Љиљану" посвећена је великој српској глумици

Ретки су они који су погледали филм, потом и серију „Тома“, а да нису емотивно одреаговали на сегмент посвећен Љиљани, коју глуми фантастична Паулина Манов.

У романсираној биографији Томе Здравковића Љиљана је представљена као супруга доктора Хаџи Поповића, који је лечио чувеног певача и са којим је с временом, бар по виђењу сценариста, успоставио пријатељски однос.

Ко је пратио серију зна да су синоћ приказане две последње епизоде, као и фамозна сцена у којој видимо да је стихове „Не косите росну траву, не ломите младу грану...“ Тома посветио Љиљани Хаџи Поповић. У стварности инспирација му је била једна друга Љиљана.

BloombergAdria.com

Глумицу Љиљану Благојевић упознао је почетком осамдесетих, на снимању серије „Докторка на селу“. Она је играла главну улогу, докторку Ану која из Београда долази у сеоски дом здравља да лечи становнике околних места, док се Тома у неколико епизода појавио као певач Ћирица.

Имајући у виду да се та серија с времена на време репризира на државној телевизији, питали смо нашу славну глумицу да ли се и сама некад осврне на почетак каријере.

BloombergAdria.com

- Не волим да гледам себе на филму или у серијама. То остављам другима. Верујте ми, моје очи су још упрте напред. Можда зато имам доста иза себе. Нисам носталгична, то осећање много кошта - искрено нам је одговорила.

Истовремено, дива српског глумишта не крије да се с радошћу сећа сусрета са певачем великог срца који јој је посветио легендарну песму „За Љиљану“.

- Имала сам срећу да један од наших највећих аутора у народној музици овековечи моје име. Морате признати да не може свако тиме да се похвали.

- Ја сам била пресрећна. Томи сам и данас захвална.

(Хелло)