Извор:Фото: Shutterstock

Шест савета за савршену САРМУ

Извор: Нпортал

03.04.2024.

12:27

САРМА је традиционално јело, многима омиљено, а неизбежно на празничној и славској трпези. Може да се прави у посној и мрсној верзији, са различитим састојцима. Да би јело испало преукусно, не би било лоше да примените неколико савета.

1. Немојте да купујете већ самлевено месо

Немојте да бирате самлевено месо, већ изаберите сами и тражите да вам се самеље на лицу места.

2. Пробајте кисели купус пре савијања сарме

Тако ћете моћи да оцените колико је купус слан. Ако осетите да је преслан проперите га под водом.

3. Немојте да користите купус са великим жилама

Најбоље је да бирате веће, мекане листове жуте боје, а без великих жила.

BloombergAdria.com

 

4. Будите стрпљиви и крчкајте сарму на умереној температури

Крчкајте сарму полако, на умереној температури, да би укус био савршен. Али, не морате да кувате сарму 4 и више сати.

5. Немојте накнадно да доливате воду

Немојте да доливате накнадно воду у шерпу, да не би испало чорбасто.

6. Подгревањем неће да изгуби на укусу

Сарму слободно можете да подгревате или држите у замрзивачу. Укус ће да остане подједнако савршен.