Извор:Фото: Профимедиа

Серија "Сабља" освојила је награду у Кану

Извор: Нпортал

12.04.2024.

19:59

ЦЕЛА ГЛУМАЧКА ЕКИПА серије "Сабља" добила је награду за специјалну интерпретацију на овогодишњем Канском фестивалу за серије Цаннесериес.

Серија "Сабља" је једна од осам серија из целог света које су одабране за овогодишњу главну такмичарску селекцију Канског фестивала за серије, који се одржава од 5. до 10. априла и премијерно је приказана у уторак у сали "Лимијер".

BloombergAdria.com

 

Како јавља Вариетy, глумачка екипа је освојила награду за интерпретацију.

- Ради се о колективној одговорности. Свако је одговоран, на овај или онај начин. И ти људи су били део нашег друштва, па како доћи до те тачке? Желимо да их разумемо, јер онда можда можете да будете сигурни да се то више не понови - рекао је Владимир Тагић, који је заједно са Гораном Станковићем креирао емисију.

Утисци после интернационалне премијере су били емотивни

Љубомир Бандовић, који у серији тумачи улогу полицајца Ракића, рекао је да је поносан што је серија у којој глуми доспела до тако великог фестивала.

- Моји утисци после гледања серије су се први десили у Београду. Овде се само потврдило оно што ми се допало. Имао сам прилике да још боље да уђем у неке ствари као гледалац. Аплауз је био толико искрен, дуг, да је полако прелазио у емотиван. И поносан сам, срећан сам и постиђен сам, и онако, баш сам као млада пред удају. Не знам како другачије да кажем, али пре свега поносан сам - рекао је глумац.

BloombergAdria.com

 

Драган Мићановић, ком је поверена улога Зорана Ђинђића, рекао је да је дан на Канском фестивалу био величанствен.

- Од првог сусрета са организаторима па до приказивања две епизоде наше серије било је величанствено. Након тога један диван емотиван аплауз. Могу да вам кажем да имамо јако добру серију и да ће врхунац нашег утиска ипак бити приказивање серије на РТС-у када са нашом публиком поделимо оно што смо већ поделили са страном - признао је глумац.