ПОСНА САРМА ОД ТУЊЕВИНЕ И ПЕЧУРАКА: Неодољив укус!
14.04.2024.
14:52
САРМА коју ћете спремити у току посних дана је боља него мрсна.
Када једном пробате овај рецепт, нећете се покајати. Чак ће постати део вашег редовног менија. Брзо се спрема, а укус је неодољив!
За фил:
- 2 црна лука
- 1 празилук
- 1 шаргарепа
- 200 г пиринча
- 100 г печурака
- 400 г туњевине
- кисели купус
За прелив:
Припрема:
За почетак, ситно исецкајте црни лук и празилук, па издинсајте на уљу. Затим додајте шаргарепу и сецкане печурке. Посолите.Оперите пиринач и додајте у смесу. Додајте зачине по укусу, додајте процеђену туњевину. Листове купуса претходно оперите, ставите надев и уролајте. Затим ређајте у науљену тепсију и сипајте прелив од помешаног млевеног белог лука, воде и слатке паприке. Пеците око 30 минута на 200 степени.
(Трпеза)