Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/92 TV

"ЈА НЕ ЖЕЛИМ ДА УМРЕМ" Наташа Ракић смршала 65кг

Извор: Нпортал

25.04.2024.

19:12

ДОСКОРА је Наташа имала чак 65 килограма више, читаву једну особу плус! Смршала је управо тих 65, како тврди, без икаквог одрицања. Сада има 58 килограма, у једном моменту језичак на ваги показивао је и 55, али каже да је то било ипак превише... мало!

Наташа Ракић је висока 170 цм, а на питање да ли је то иделна тежина, она каже да не зна али да је за њу идеално између 58 и 60 јер се сада осећа сјајно.

Некада је имала 120, а на питање како је уопште дошло до тога, вели да је то најтеже питање јер човек није свестан како до тога уопште дође, испричала је она у емисији "Желим да ти кажем" на ТВ Б92.

- Како може човек да се угоји 60 кг а да му то промакне... Па не промакне, али зажмуриш на првих 5, па на 10, 20... Па трудноћа, ја сам имала четири, четворо деце у 9 година - каже Наташа додајући да се ето пробудила са 120 килограма.

- Иначе сам изворно била оваква, моја фабричка подешавања, иначе у детињству сам била мршава, родитељи су ме облачили тако да то замаскирају јер је изгледало као да ништа нисам јела... И мислила сам да се никад нећу угојити, тако сам мислила до 25. године - прича Наташа.

BloombergAdria.com

Како јој је то пошло за руком?

- Дуго сам била свесна тога да сам незадовољна и да имам огроман број килограма, знала сам колико имам, није се десио никакав фамозан клик у глави, никакво просветљење с неба... То је разноразни скуп околности и времена незадовољства које се накупи и у неком моменту кулминира и кажеш себи нема даље, сад си на дну... и кажеш то сам ја - вели Наташа која се једноставно једног дана пробудила са свешћу колико је несрећна због тога.

BloombergAdria.com

Показала је и фотографију са путовања у Валенсију које је требало да буде лепо, али њој није било јер се и на сликама, каже, види да није срећна.

- Ја нисам ни на једној од тих слика срећна јер сам носила незадовољство... Нисма могла да живим живот који сам хтела. Након што сам са 35 година имала три хроничне болести - предијабетес, проблем са штитном жлездом и висок притисак, па ако је неки клик био, био је клик да ја не желим да умрем и оставим своју децу или да будем инвалид, ето, то је била мотивација - прича отворено Наташа која је ово путовање претворила у свој нови посао - сада је ментор свим људима који желе да смршају.

BloombergAdria.com

- Ја сам тих 60 килограма смршала без иједног јединог рецепта, без плана исхране, за тачно годину и по дана... Без дијете, икаквог ментора, тренинга, тренера... било чега и нисам се одрекла ниједне намирнице, укључујући и слаткише. Сви кажу како је то немогуће, ништа не избациш али не значи да ништа не промениш... Кажеш ништа нећеш избацити али има толико намирница које ми не користимо сваки дан и које нису скупе - кускус, киноа, просо, хељда и укусне а за нас неоткривене јер смо ми као деца јели месо, кромпир, пице, пасте...

BloombergAdria.com

Основна идеја на којој ово почива јесте да се не одричемо ничега, то је камен на који се сви спотичу и кад кренемо од те идеје и једемо све што нам је доступно на балансирани начин... - рекла је Наташа додавши да смо сви били на дијетама и вратили све па и више јер смо претходно све избацили па кад је прошла дијета опет навалили на ту исту храну.

Кад је реч о ономе што је применила на себи, а сад примењују и друге жене под њеним менторством, Наташа каже да и оне бележе исте резултате као она.

(Курир/Yоутубе Желим да ти кажем ТВБ92)