Извор:Фото: Профимедиа

КОЛИНДА ГЛАСАЛА 40 ПУТА: Политичарка луда за Бјеби Лазањом

Извор: Нпортал

12.05.2024.

17:30

ПРЕДСТАВНИК Швајцарске Немо Метлер помало изненађујуће освојио је прво место у финалу Евровизије 2024 са песмом “The Code”, оставивши иза себе хрватског такмичара Бејби Лазању, који је важио за једног од главних фаворита на овогодишњем Евросонгу.

Цела Европа синоћ је ишчекивала која држава ће однети титулу најбоље у Европи, а исто је чинила и бивша хрватска председница Колинда Грабар Китаровић која је пружала подршку Бејби Лазањи. 

Наиме, она је позвала све Хрвате из дијаспоре, али и пријатеље из света да гласају за хрватског кандидата. 

- Драги Хрвати и пријатељи из света, гласајте као 'Rest of the World' (остатак света). Можете послати до 20 гласова користећи једну кредитну картицу. Можете користити колико год кредитних картица имате/желите. Кредитне картице морају бити регистроване изван Хрватске. Ја сам послала 40 гласова. Кликните на Бејби Лазању 20 пута по картици! - позвала је Колинда своје Инстаграм пратиоце.

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

Након наступа представника Хрватске, Колинда му је послала поруку:

- Хвала ти, Марко, што си ујединио #Хрватску како већ давно нисмо били јединствени! Поносна на тебе и на Хрватску! Растурио си!

BloombergAdria.com

 

Иначе, ово није први пут да политичарка показује јавну подршку Бејби Лазањи.

- Јако сам узбуђена што ћу по први пут након дуго времена гледати Евросонг - рекла је Колинда.

- Фантастично је видети тако љубазног, скромног и приземног младог уметника како поносно прихвата своју позадину и наслеђе. Његова музика говори свима нама, бележи животне дилеме и осећаје који широко одјекују, а притом не вређају никога. Окупимо се иза њега! Напред, Марко! Напред, Хрватска! - написала је Колинда раније на друштвеним мрежама.

Подсетимо, раније данас Марко Пуришић познат као Бејби Лазања слетео је у Загреб где су га дочекали многобројни обожаваоци, на шта је певач посебно емотивно реаговао.

Када се попео на сцену, Марко није могао да верује шта види.

BloombergAdria.com

 

- Очекивао сам двадесетак људи на аеродрому и то је то - рекао је он, а публика није престајала да вришти. Призор га је потпуно разнежио, па је бризнуо у плач.

Окупљена маса упорно је узвикивала једну реч - Победа!

BloombergAdria.com

 

Хрватски представник је потом два пута извео нумеру којом је освојио други пласман.