Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/nikolarokvic, Википедија

ГРЧКА ОДИСЕЈА: Докле је стигао Роквић и КАДА долази на циљ?

Извор: Нпортал

20.05.2024.

15:49

"ИАКО јесте физички захтевно, изазовно, ипак успевам да се опоравим и уз Божију помоћ, уз љубав свих људи и емоције које добијам са свих страна."

Никола Роквић који се налази на добротворном ходочашћу до манастира Светог Нектарија Егинског улкључио се у емисију Пулс Србије из Грчке:

- Добар дан, помаже Бог и свако добро вам желим. Ево ја сам тренутно на неких 90 км од Атине, тако да данас сам прешао 37 км, Боже здравље сутра 40 км и ето у среду би требало да буде неких 50 и нешто км и да стигнем, Боже здравље.

Певач који је препешачио око 1.000 километара каже да се осећа никад боље:

- Никад боље, никад боље, не могу да вам објасним која је радост и која је лепота свега овога и колико некако, иако јесте физички захтевно, изазовно, ипак успевам да се опоравим и уз Божију помоћ, уз љубав свих људи и стварно емоције које добијам са свих страна, тако да довољан је само један тај искорак да човек види да може много више него што је мислио. Изненађен сам уопште да сам то тако уз Божију помоћ изнео.

BloombergAdria.com

Јако му је значила подршка глумца Ивана Бослиљчића који га је посетио на ходочашћу:

- Па Иван је једна душа од човека, човек који је између две представе узео авион и дошао у Атину и изнајмио кола, па 140 км возио од Атине да ето проведе дан са нама, да нам да подршку, да нам да љубав, топлу реч. И данас је пешачио са нама једним делом, а вечерас има представу. Ја не знам, то кад видите, једино што видите у том човеку то је захвалност и радост да имаш таквог брата, да имаш таквог човека. Данас имати таквих људи је једна велика привилегија. Одушевио ме, купио ме за цео живот, стварно.

Иако је на путу било искушења певач није ниједног тренутка покушао да одустане.

BloombergAdria.com

- Ниједног тренутка нисам помислио да одустанем. Било је тешких тренутака, наравно. Недостајање породице, деце, али опет кад кренеш на овај пут , а веома сам спремно кренуо у све ово, знао сам шта ме очекује, спремао сам се. Кад имате један циљ, кад имате један завет, кад имате један виши циљ за добробит многих, онда некако немате много простора да кукате или да кажете да вам је тешко, већ идете храбро, сваким кораком и једноставно кад такав приступ имаш у животу добијаш и награду врло брзо и та награда која је једна радост, која је једна љубав једноставно је већа од тог неког физичког замора.

На путу је, каже, боље упознао себе.

BloombergAdria.com

- Наравно да сам открио неке ствари, многе ствари о себи. Овде је сваки дан један живот за себе, једна целина и један доживљај.буквално сваки дан се дешава нешто друго, има неку поуку. Када се десило то са псима, то је стварно онако било јако непријатно. Ето и ти неки страхови које уопште нисам знао да их имам па се некад пројаве, али некако се десе ситуације које те уведу И удубљују у тај неки смисао где схватиш да немаш чега да се бојиш и да уз Бога и љубав Божију једноставно идеш само напред и увек буде добро.

(Курир)