Извор:Фото: АТА имагес, Алекса Станковић

"ВОЗИО БИХ ТРАКТОР" Миле открио како му је Синан помогао

Извор: Нпортал

01.06.2024.

21:32

ПЕВАЧ Миле Китић присетио се почетака свог пријатељства са певачком легендом Синаном Сакићем који му је, како каже, веома помогао у животу.

- Да није Синана ја вероватно не бих био у "Јужном ветру". Сећам се да је била нека турнеја по Босни када је Халид Бешлић промовисао своју чувену песму "Дијаманти", а ја сам имао нешто "Плави јороговани." Ту је био и Синан на тој промоцији. Кад он запева то је хаос, какви "Дијаманти", какви "Јорговани". После њега не може да пева нико.

Два певача нашли су се заједно у колима када је Миле изразио жељу да сними неку песму са орјенталним мелосом као што је то радио Синан:

- Сећам се да сам га возио једне ноћи. Рекао сам му да ја одлично певам грчке песме, и заиста их певам добро и да бих волео нешто да снимим са тим орјенталним мелосом. Он је већ имао две плоче са "Јужним ветром". Како сам му то рекао, а било је два ујутру, он је одмах позвао Миодрага Илића Милета Баса, шефа Јужног ветра. Говорио: Имам брата Милета, хоће да сними нешто, молим те, молим те... тако је говорио. Миле Бас му је рекао да пошаљем плочу.

BloombergAdria.com

 

Када је послушао плочу Миле Бас није био одушевљен:

- Миле није био заинтересован за мене. Није му то било то за оно што он ради. Међутим сећам се да сам гостовао на код Ханке Палдум на свирци када је Миле за њу радио "Нема кајања". И тада сам отпевао пар грчких песама. Одмах сутрадан ме Миле звао и понудио ми неколико песама које су све постали хитови. Живот ми се преокренуо наглавачке. Тако да то је 80 одсто Синанова заслуга што сам постао део Јужног ветра, иначе ко зна... можда бих сад возио трактор у Дервенти.

(Курир)