Извор:Фото: Профимедиа

СРБИЈА НАЈБОЉА У ЕВРОПИ: Американац одао ласкаво признање

Извор: Нпортал

12.07.2024.

18:01

ПОЗНАТИ АМЕРИЧКИ јутјубер по имену Дру Бински, најпознатији по томе што је обишао све земље света, направио је листу најбољих држава у Европи, а прво место заузела је Србија.

Наша земља се нашла прва на листи европских држава код инфлуенсера који се прославио снимцима са путовања у којима је своје пратиоце упознавао са природним лепотама и знаменитостима свих 197 држава на свету.

Испод Србије нашле су се неке од најразвијенијих земаља света, а занимљиво је да је Француска, као туристички најпосећенија држава Европе, завршила тек на 40 месту од  49 земаља.

Дру Бински је веома познат инфлуенсер ког на друштвеним мрежама прати око 12 милиона људи, док су његови видео снимци прикупили скоро милијарду прегледа само на Јутјубу, док на свим друштвеним мрежама броји још око три милијарде. 

У топ пет најбољих европских држава се налазе још и Чешка, Шпанија, Грузија и Португал. 

Интересантно, државе региона су далеко испод Србије на овом листи, а најближи пратилац наше земље је Хрватска која је 19. најбоља држава у Европи, по мишљењу Бинског. Од осталих држава из бивше Југославије, Словенија се налази на 25. месту, Црна Гора на 31., Босна и Херцеговина је заузела 32, а Северна Македонија 34. место на овој листи. 

Најгора европска земља по мишљењу америчког јутјубера је Ватикан, одмах иза Луксембурга и Азербејџана.

Занимљиво је да је Финска, једна од најразвијенијих држава на старом континенту завршила тек као 46. на листи. 

Бински је овом листом разљутио многе те се у коментарима на његовом Инстаграм профилу води прави рат.