Извор:Фото: Зоран Јовановић Мачак, АТА имагес/М.М.

ДВА ФАКСА, НА ПОСЛУ ИЗДРЖАО ДАН Шта је Горан радио пре глуме

Извор: Нпортал

18.07.2024.

12:08

ГОРАН Богдан глумачку каријеру је започео још у тинејџерском периоду. Он је касније уписао два факултета и определио се за другу професију, али се на крају вратио првобитном позиву.

Иако се у тинејџерском периоду аматерски бавио глумом, али и свирао гитару у рок бенду Луни Меугим, по завршетку средње школе ипак је уписао Економски факултет у Загребу. Упоредо с економијом, студирао је на Саобраћајном факултету у хрватској престоници.

BloombergAdria.com

Деловало је као да се заувек растао са глумом, али је љубав према њој пресудила, па је након стицања дипломе на Економском, напустио Саобраћајни факултет и 2005. године уписао Академију драмских уметности.

Све се десило у тренутку када је примљен на посао као економиста у Министарству финансија. Ту је провео један радни дан, када је сазнао да је примљен на академију. Диплому глумца стекао је 2012. године.

Премда га позоришна публика познаје из бројних представа у којима је играо, шира јавност га је упознала тек 2005. године као адвоката Чуљка у серији “Забрањена љубав”. Уследиле су ТВ серије “Обични људи”, “Цимер фрај” , “Луда кућа” , “Понос Раткајевих”, “Стипе у гостима” и друге.

BloombergAdria.com

Упоредо са богатом позоришном и телевизијском каријером , градио је једнако успешно каријеру на филму. Од 2007. до 2020. године одиграо је више од двадесет филмских улога, међу којима је најупечатљивија улога Анте Кеве у филму “Соња и бик”.

Тумачио је Јурија Гурку у популарној америчкој ТВ серији “Фарго”, Мишу Халенка у серији “Рансом” , Антониа у шведској комедији “Алл Инлусиве”. Регионалну популарност је стекао улогом Мустафе Голубића у серији “Сенке над Балканом”, и Николе у филму “Отац”.

BloombergAdria.com

Познати глумац већ неколико година ужива у складној вези са колегиницом Јованом Стојиљковић, коју је упознао на снимању серије "Сенке над Балканом", а пар је недавно обелоданио да чека прво дете.