Извор:Фото: Профимедиа

Хтела трку са дечком, оплела по савезу - послата кући са ОИ

Извор: Нпортал

07.08.2024.

19:41

НЕМАЧКА олимпијка Луна Булман послата је кући након што је јавно изразила незадовољство након што јој није дозвољено да учествује у штафети са својим дечком. Све је почело када је Немачки атлетски савез одлучио да из мешовите штафете испусти Булман, свог другог најбржег тркача на 400 метара, преноси UNILAD.

Њен дечко Жан-Пол Бредо је обавештен да ће се такмичити у трци без ње, а пар је био бесан због одлуке да замени Булманову нешто споријом тркачицом на истој удаљености, Алисом Шмит.

Љута због одлуке што је изопштена из трке, објавила је на Инстаграму: „Да, на папиру сам друга најбржа тркачица на 400 метара. И не, нисам номинована за мешовиту штафету".

Њен дечко Бредо стао је у њену одбрану и огласио се на друштвеним мрежама након трке, где је немачки мешовит тим завршио седми у првој трци, преноси Индекс.

- Није све ишло савршено пре трке. Зато нисам имао енергије. Донете су неке одлуке са којима се нису сви слагали. Немачки атлетски савез је јасно рекао да најбржа четворка треба да трчи. На крају је донета другачија одлука - рекао је он.

За казну, Луна је избачена из женске штафете, што неки сматрају прилично оштром одлуком за спортисткињу која је за такмичење тренирала три године. Немачки атлетски савез је истакао да Луна није тимски играч због начина на који се понашала у овој ситуацији.

- Састав тима је направљен у циљу успешне мешовите штафете. Одлуку је тренерски тим донео једногласно и то је образложено спортистима - саопштено је из Савеза.

- Жан-Пол Бредо се извинио и такмичиће се на појединачној трци на 400 метара - додали су.

#Алиса Шмит #атлетичарка Алиса Шмит #атлетика вести #атлетика #Олимпијске игре вести #Олимпијске игре Париз 2024 вести #Олимпијске игре у Паризу 2024 #Олимпијске игре Париз 2024 #Олимпијске игре 2024. #Олимпијске игре Париз #Олимпијске игре у Паризу #Олимпијске игре