Извор:Фото: Профимедиа

ПОГИНУЛА 3 МОРНАРА, КОЛЕГА СВЕ ГЛЕДАО:Сведок на психијатрији

Извор: Нпортал

12.08.2024.

11:03

ЧЛАН посаде брода "Ластово", који је из непосредне близине сведочио несрећи када су три поморца погинула пошто је на њих пала тешка рампа тог трајекта, завршио је на одељењу психијатрије у ријечком КБЦ-у због шока који је доживео.

То је поморац који је у стању шока сатима био на клупици на сунцу недалеко од трајекта. Хитна помоћ дошла је по њега тек после 19 часова (несрећа се догодила пет сати раније), иако су је из Лошиња више пута звали, пише Јутарњи лист. Сведок је испричао да је хитна стигла тек након интервенције градоначелнице.

И заповедник брода је такође, према речима портпаролке компаније Јадролинија, био у великом шоку. Она је додала да ће члановима посаде бити осигурана психолошка помоћ. Истрагу ће сад преузети Агенција за ваздушне и поморске несреће.

Подсећамо, тешка несрећа се догодила око 15 сати у трајектном пристаништу у Малом Лошињу кад је пала улазна рампа трајекта "Ластово" и приклијештила морнаре Јадролиније. Погинули су вођа строја и двојица кормилара, а четврти које је повређен, превезен је хеликоптером у ријечки КБЦ и стабилно је.

- Он је стварно имао срећу да му је повређено раме, доњи део леђа... Стабилан је и при свести, нема озледе главе - рекла је др Слађана Срдоч, из Хитне медицинске службе КБЦ-а Ријека.

Председник Управе Јадролиније Давид Сопта потврдио је да су сви страдали поморци хрватски држављани

- Двојица помораца су из предела Сплита, а један из Задра. Истрага је у току, а ми смо овде стигли како бисмо дали подршку осталој посади и заповеднику и пратимо ток догађаја - рекао је Сопта по доласку на место несреће у Малом Лошињу.

Он је истакао да да Јадролинија тугује због тројице погинулих помораца.

- Сви смо дубоко потресени овим трагичним чином - додао је.

Истрага несреће на Лошињу наставио се и јутрос, а трајект се до завршетка истраге не сме померати.

За путнике је обезбеђен резервни брод, који ће саобраћати на скраћеној линији. Очекује се да соабраћај буде нормализован сутра у току дана.

Јутарњи лист