Извор:Фото: Танјуг/АП

ЈАВНОСТ СЕ ПОБУНИЛА: Делонова задња жеља неће бити испуњена

Извор: Нпортал

21.08.2024.

10:54

Прослављени француски глумац, Ален Делон, преминуо је у недељу у 89. години, а једна од његових последњих жеља била је да га сахране са његовим омиљеним псом.

Наиме, славни глумац веома је био везан за свог белгијског овчара Луба, који је ушао у 10. годину, што се сматра позним годинама за псе.

Из тог разлога, Ален је тражио од своје породице да га, одмах по његовој смрти, успавају и сахране заједно са њим.

Међутим, када се прочуло за његову жељу, активисти за права животиња организовали су бучан протест због чега је породица Делон одлучила да се оглуши о Аленову последњу жељу и остави пса у животу, јавља британски Гардијан.

Активисти су се, чак, понудили да пронађу нови дом за Делоновог пса, уколико породица више није вољна да брине о њему, међутим породица се томе успротивила и одлучила да ће неговати пса до краја његовог живота.

BloombergAdria.com

 

Управо сам разговарао са Анушком Делон (ћерком) и она ми је рекла да неће то урадити, да је Лубо део породице и да ће бити задржан. Пас неће бити успаван - рекао је портпарол фондације Брижит Бардо.

Делон је раније говорио да пса Луба воли као своје дете те да ће замолити ветеринара да га успава како не би патио. 

Имао сам 50 паса у животу, али имам посебан однос са овим. Недостајем му када нисам ту. Он је пас мог живота - рекао је Делон за Paris Match 2018. године и додао:

- Ако умрем пре њега, замолићу ветеринара да нас сахране заједно. Радије бих урадио то него знао да ће дозволити да умре на мом гробу са толико патње.