Извор:Фото: ХРТ Принтскрин, Shutterstock

БОШКА ИСПРЕД КУЋЕ НАПАО МЕДВЕД: Покушао да се повучем, али..

Извор: Нпортал

07.09.2024.

21:12

БОШКО Чуић (64) из Лике свакодневно иде у уобичајену шетњу, али ону од синоћ неће заборавити јер га је на путу до куће напао медвед и том приликом му нанео повреде на десној руци и лицу.

Напад се догодио око 22.30 часова на подручју Националног парка Плитвичка језера, а мушкарац је са лакшим повредама превезен у Општу болницу Госпић.

- Увече сам кренуо у шетњу, било је око 22.30 када сам се враћао кући, на око 800 метара од куће, иза врбе је истрчао медвед и право на мене. Покушао сам да се повучем, међутим, он ме је оборио на земљу и зубима угризао за десну руку. Кад је то урадио, побегао је негде у неке врбе и отишао. Тада сам позвао помоћ и завршио у болници - испричао је Бошко за Дневник.хр.

Бошко је, према својим речима, позвао Хитну помоћ, али му је позлило након неколико корака због великог губитка крви. Хитна помоћ је стигла кроз 15 минута и захваљујући брзој реакцији, Бошку је спасен живот.

- Пацијент је синоћ примљен након што га је напао медвед, има лакше телесне повреде. Како наше сестре кажу – срећом је из Личана, па је извукао огреботину на лицу и повреду десне руке - нашалио се доктор.

BloombergAdria.com

 

- Људи су ме питали зашто сам ноћу ишао у шетњу, а ја кажем — ишао сам милион пута и никад се ништа није десило, па ево сад ово. Али и када седите код куће, може вам нешто пасти на главу. То била је судбина - додао је Бошко уз осмех, срећан што је прошао са лакшим повредама.

(Дневник.хр, Индекс.хр)