Извор:Фото: С. Сарић, И. Маринковић

"СВЕ ЈЕ ПРШТАЛО ОД ЕМОЦИЈА" Бора песму посветио колегиници

Извор: Нпортал

09.09.2024.

09:42

БОРА је био један од највећих аутора који је оставио невероватан траг за собом.

Легенда рок сцене је у суботу, 7. септембра сахрањен у Чачку. Бројне колеге и пријатељи су се окупили да упуте последњи поздрав. 

Тим поводом на телевизији Пинк гостовале су неке Чорбине колеге који су говорили о њему, а у једном моменту певачица Маја Николић је изнела дуго чувану тајну у вези с рокером.

BloombergAdria.com

 

Маја је упутила певачици извињење што ће испричати тајну која је чувана 50 година. Бора је био заљубљен у Оџаклијевску и посветио јој је песме. Николићева је једно време и живела код Оџаклијевске: 

- Мајо, опрости ми што ћу да кажем сад ову тајну дугу преко 50 година. Маја Оџаклијевска је била његова велика љубав кад су били баш млади, он онако висок, згодан, а она са својих 1,55, били су парекселанс пар. Све је прштало од емоција и љубави између њих двоје. Песму "Неке су жене пратиле војнике" је посветио њој - рекла је Николићева.

- Бора је био ходајућа емоција, њега је чекала поворка девојка где год би се појавио. Он би обично путовао аутом, а иза њега би ишао шлепер пун опреме. Кад би стали и он изашао, колона девојака би се сјатила око њега - закључила је Маја.

BloombergAdria.com

 

- Провела сам добар део живота дружећи се с Бором. Памтићу све оне песме које је написао за албум "Кост у грлу". Сарадња с њим је била савршена, имам хит који се зове "Ти си мој следећи промашај", то је Бора написао, у аналима је свих реалистичних песама које је он иначе писао. Бора је био народски човек и кроз песме је изражавао све оно што је и народ осећао - закључила је Маја Оџаклијевска. Маја је открила и да је Бора њој у повоју каријере рекао: "Знаш, ја ћу бити јако популаран" и она је веровала у то.

Бора и Маја су се упознали још у периоду када је настала Рибља чорба, а она се присетила када је Бора требало да доведе новог члана, радило се о Бајаги.

BloombergAdria.com

- Сећам се, говорио је да има дечка који ће се сигурно добро уклопити и да је велики таленат јер је перспективан, то је био Бајага. Никад нећу заборавити румене и црвене обрашчиће Бајаге када је ушао у групу - додала је чувена певачица.