Извор:Фото: Јутјуб принскрин/вмаријаа

ЗАВОЛЕЛИ СМО ЈЕ У ПОЗНАТОЈ СЕРИЈИ: Чкаљина унука глумица

Извор: Нпортал

12.09.2024.

11:46

МИОДРАГ Петровић Чкаља био је један од најистакнутијих глумаца Југославије.

 Чувени глумац је остварио низ улога по  којима га памте многе генерације по низу запажених улога. Глумац је иза себе оставио сина Чедомира и унуку Јовану која је дар за глуму наследила од деде. 

Могли смо је видети као судску службеницу у серији "Породично благо". Они који су је видели, каћу да веома подсећа на деду. Глуму је дипломирала на Факултету драмских уметности, а поред глуме бави се хуманитарним радом у више добротворних представа за "Коло Српских сестара".

- Мало тога се променило, неквалитетни се и даље плаше квалитетних и подмећу им ногу. Дека и даље живи са мном у мојим успоменама. Од деке сам научила све и свашта када је реч о техничким стварима које се односе на глуму, али и то како треба да се поставим према глумачкој професији, колегама и људима који стоје иза камере - рекла је једном приликом Јована Петровић.

Јована није желела да се експонира у јавности, али њен живот је обележила веза  са колегом Игором Первићем, који се неколико месеци пре њихове везе развео од Јелене Тинске.

Игор Первић, дете познатог уметничког пара, балерине Лидије Пилипенко и позоришног и књижевног критичара Мухарема Первића, дуго се лечио од зависности од хероина. Игор је умро 2019. године после дуге болести.

(Блиц)