Извор:Фото: Профимедиа

Шта се догађа са организмом кад се одрекнете ГАЗИРАНИХ ПИЋА

Извор: Нпортал

29.09.2024.

09:56

АКО издржите најмање седам дана без конзумирања газираних напитака, приметићете позитивне промене, а после неколико месеци ваше тело ће бити потпуно обновљено, тврде стручњаци.

Газирана пића имају снажан мирис, док мехурићи иритирају усну дупљу, због чега чула у устима слабе.

Када престанете да пијете газиране напитке, посебно уз оброке, приметићете да храна има бољи укус, а укуси ће бити израженији – кисело, љуто и слатко.

Осим тога, бићете боље расположени јер многи вештачки састојци и додаци у газираним слатким пићима успоравају варење и оптерећују рад органа, што често резултира нервозом, главобољама и раздражљивошћу.

BloombergAdria.com

 

Ваши бубрези ће делотворније обављати свој посао, а како им је задатак прочишћавање тела од токсина, можете да очекујете стабилизацију крвног притиска.

Због високог удела шећера, познато је да ова пића значајно доприносе повећању телесне тежине. Без обзира на то што етикете тврде да су дијетална или нискокалорична, боце и лименке често садрже много више калорија него што се очекује.

Опсежно истраживање спроведено у неколико европских земаља са хиљадама учесника који су редовно конзумирали газиране сокове показало је да је та навика уско повезана са гојазношћу и често доводи до накупљања масног ткива око струка и стомака и повећања нивоа триглицерида, што може да резултира срчаним болестима и дијабетесом, пише Body Network.