Извор:Фото: Профимедиа, Јутјуб принтскрин/ Friends of Bangladesh 71

Како данас изгледа најмлађи СИН Јосипа Броза Тита?

Извор: Нпортал

29.09.2024.

16:35

АЛЕКСАНДАР Мишо Броз, син Јосипа Броза Тита, последњу деценију после завршетка успешне дипломатске каријере ретко се појављивао у јавности. Његова ћерка Саша Броз, Титова унука, недавно је објавила фотографију на којој су јој се придружили 82-годишњи отац Мишо и 81-годишња мајка Мира.

У загрљају оца Мише и мајке Мире, унука Јосипа Броза Тита, написала је „Они су СВЕ“ те на тај начин поручила својим пратиоцима како нам родитеље нико и ништа не може заменити. Пре извесног времена, 54-годишња позоришна редитељка је за хрватски магазин Глорија рекла да су њени родитељи највише утицали на то како се она обликовала као личност.

- Човек мора да буде у стању да сам себе усмерава током година, али породица је увек ту да ти чува леђа - рекла је Титова унука Саша.

Александар Мишо Броз рођен је у Титовом браку са његовом другом супругом, Мариборчанком Хертом Хас. Као и његов отац, и сам се упустио у политику, али и привреду. 80-их и 90-их година био је на највишим позицијама у енергетској компанији ИНА.

BloombergAdria.com

Након осамостаљења Хрватске, на препоруку тадашњег председника Фрање Туђмана, постао је први саветник хрватског министра спољних послова. Потом је радио као саветник министра у хрватским амбасадама у Русији и Египту и као хрватски амбасадор у Индонезији, пише Н1 Словениа.

(Жена Блиц)