Извор:Фото: М. Анђела / Д. Цакић / репринт ТВ Новости

"Да је пристао на кастрацију, Тома би преживео"

Извор: Нпортал

02.10.2024.

16:48

"ТОМА ЈЕ ту своју болест на неки начин прикривао, све док није дошло стани-пани, да се помогне"

Док се Тома Здравковић суочавао са здравственим проблемима, Америка – често виђена као симбол промена и иновација – пролазила је кроз важне прекретнице. Овај период из Томине приче једном је евоцирао његов пријатељ и колега, певач Предраг Цуне Гојковић.

BloombergAdria.com

 

"Када сам имао прилике да чујем "Дотакао сам дно живота" у Торонту, то ме је толико гануло, зато што је Тома тад био врло болестан. Ја сам живео у Чикагу. Тома је ту своју болест на неки начин прикривао, све док није дошло стани-пани, да се помогне. То је била једна специфична врста тумора, израслине унутар бешике, а будући да је брат моје супруге уролог, ја сам то њему испричао. Он је казао "Доведи Тому, да га оперишемо, уз један услов и да му продужимо живот, малтене, докле буде желео", испричао је Цуне Гојковић.

BloombergAdria.com

 

"Ја сам Томи јавио. Тома је дошао у Чикаго. Договорили су се о времену и о термину операције, ал се нису договорили о том услову, који је доктор Илија Срећковић, који га је оперисао предложио. То је било - кастрација. То је био услов да се тумор не би даље развијао", додао је Цуне.

Тома је на крају преминуо од опаке болести, а да ли је могло бити другачије да је прихватио услов, остаје да се питамо. Да је ова болест била генетска у породици Здравковић, говори и чињеница да су од ње преминули и Томина сестра и брат Новица.

Стил