Извор:Фото: Shutterstock

Ову реченицу не изговарајте у свађи, УНИШТИЋЕТЕ везу

Извор: Нпортал

22.10.2024.

08:29

СВАЂА су неизбежне чак и у најхармоничнијим везама, али нажалост, могу да извуку на видело оне мање пожељне стране личности.

У таквим тренуцима, многи људи изговоре ствари које не одражавају њихова стварна осећања или ставове, иако на тај начин несвесно нанесу бол партнеру. Речи изречене у афекту често нису права слика онога што заиста мислимо, али могу оставити дубоке ране.

Често се те непријатне свађе реше када партнери охладе главе и дође до извињења, што им омогућава да крену даље.

Међутим, према психологу др Џефрију Бернштајну, постоји једна реченица која је посебно штетна и многи се тешко опорављају након што је чују, чак и ако се после свађе и уобичајеног извињења чини да је све у реду. Према Бернштајну, најлакши начин да сломите срце свом партнеру јесте да му кажете: "Није ме брига."

BloombergAdria.com

 

Психолог је за магазин "Psychology Today" детаљније појаснио своју теорију.

- Фраза 'Није ме брига' умањује важност осећања друге особе и имплицира да су њени проблеми или емоције неважни. Ако на тај начин прекидате разговор, ваш партнер може да доживи осећај мање вредности и одвојености. Али, ако то освестите и усвојите боље комуникацијске навике, можете избећи упадање у овај штетни образац - каже психолог, преноси "Најжена".