Извор:Фото: Shutterstock, Профимедиа

ТРИКОВИ ДОМАЋИЦА: Зашто пасуљ не треба солити током кувања?

Извор: Нпортал

22.10.2024.

10:16

БЕЗ обзира на то да ли сте више за чорбаст пасуљ или пребранац, пасуљ је једно од најомиљенијих јела у Србији.

Кување пасуља је прилично једноставно, али припрема пре саме термичке обраде може бити мало захтевнија и захтева време. Да би пасуљ био правилно скуван, потребно га је потопити ноћ пре кувања, а сутрадан испрати у две воде. Ипак, постоје и трикови који олакшавају овај процес.

Ако немате времена, а желите да припремите пасуљ за ручак или славу, ослоните се на савете искусних домаћица. Оне препоручују да пасуљ више не морате потапати унапред. Уместо тога, узмите већу шерпу, ставите жељену количину пасуља и прелијте га водом. Промешајте, а онај пасуљ који исплива извадите. Кувајте док не прокључа, а затим процедите, исперите и додајте нову воду. Поново доведите до кључања, поклопите и оставите да одстоји око 40 минута, преноси Најжена.

BloombergAdria.com

 

Током тог времена, пасуљ ће набубрити као да сте га оставили да стоји целу ноћ. Поново га процедите, додајте нову воду и оставите да прокључа. Важно је да га не солите током кувања, јер ће му тада бити потребно дупло више времена. Посолите га пет минута пре него што га искључите.

BloombergAdria.com

 

Када завршите са кувањем, можете припремити пребранац или додати суво месо током кувања, а зачине додајте пред крај.

БОНУС ВИДЕО: