Извор:Фото: Профимедиа

МОЋАН ТРИК: Како да се кромпир не распадне током кувања?

Извор: Нпортал

29.10.2024.

10:53

ПОСТОЈИ једноставан трик за кување кромпира.

Једна од најчешће припреманих намирници у свакој кухињи свакако је кромпир. 

Како се кромпир не би распао током кувања, додајте сирће у воду.

BloombergAdria.com

 

Препоручује се да кромпир кувате око 30 минута, а после 13 минута сипајте сирће. Сирће има улогу да одржи чврстину кромпира, јер ће учинити мембрану чвршћом.

Кромпир ће задржати свој облик, неће се распасти или постати кашаст.

BloombergAdria.com

 

Можете изабрати било које сирће – винско, јабуково или алкохолно, свеједно је. 

БОНУС ВИДЕО: