ВИШЕГРАДСКИ СЛАТКИ КУПУС Тито га обожавао - старински рецепт
20.12.2024.
11:43
ЈОСИП Броз Тито и Јованка Броз су обожавали вишеградски купус, а овај старински рецепт ће вас вратити у некадашња времена.
Јованка и Јосип Броз Тито нису били само истакнути лидери, већ и страствени гурмани који су уживали у богатству укуса и традицији хране. Њихова љубав према кухињи оживљава кроз један од омиљених специјалитета – слатки "вишеградски" купус са месом и кромпиром.
Овај рецепт доноси искуство које можете поново доживети и у властитом дому, као што је некад обожавала цела Југославија.
Припрема:
Месо исеците на комаде и распоредите у дубљу шерпу премазану са мало уља.
На месо сложите исецкан купус, грубо сецкани црни лук, паприку и кромпир.
Додајте парадајз исецкан по вашој жељи, вино, першун, со, бибер и ловоров лист.