Иако делује повучено и ретко дели детаље из приватног живота, згодна Словенка не крије своју прошлост. Без улепшавања, Меланија стоји иза својих дана моделинга и контроверзних едиторијала, док се о Словенији, земљи у којој је рођена, ретко оглашава. Чини се да су њене посете родној земљи одавно постале део прошлости.

Фото: Профимедиа

 

 

Занимљиво је да Меланија има активне профиле на друштвеним мрежама, који су поново привукли пажњу након што је Доналд Трамп поново изабран за председника. Један детаљ са њене Фејсбук странице изазвао је велику дискусију, и то захваљујући – уштипцима.

На фотографији из 2013. године види се тањир с уштипцима посутим шећером у праху, уз натпис „недељни бранч“. Овај призор показује да чак и Меланија, позната по строгој дисциплини када је исхрана у питању, понекад ужива у омиљеним традиционалним посластицама.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

Додатно, многи су се питали како Меланија успева да одржи савршену линију, а да повремено ужива у оваквим посластицама. Да ли је тањир са слике био дело њених руку, остало је непознато, али је јасно да је једноставан специјалитет са ових простора успео да привуче пажњу глобалне публике.

Веза с традицијом и људска страна прве даме

Меланија Трамп, упркос луксузу и гламуру који прате њен живот, повремено подсећа на своје корене. Фотографија уштипака није само изазвала носталгију међу људима са Балкана, већ је показала и њену повезаност са традицијом.

Фотографија уштипака изазвала је низ коментара са свих крајева света. Док су људи са Балкана одмах препознали специјалитет, многи странци су се питали шта су уштипци и како се праве.

Фото: Профимедиа

 

 

Коментари попут „Изгледају укусно!“ и „Мора да је ово нека словеначка посластица“ преплавили су објаву. Пратиоци из бивших југословенских република објаснили су разлике – Далматинци их зову фритуле, у Словенији су познати као мишке, а код нас су једноставно – уштипци.

Ова мала, али занимљива епизода открива да, иако далеко од родне земље, Меланија носи делић своје прошлости са собом – чак и у Белој кући.

Рецепт за уштипке:

  • 1 јаје;
  • 14 кашика брашна (равних);
  • 1 чаша јогурта;
  • Мало соли и мало шећера;
  • ½ кесице прашка за пециво;

Припрема:

Разбијте једно јаје и добро га умутите. Додајте јогурт, шећер и прстохват соли, а затим умешајте брашно и прашак за пециво док смеса не постане глатка. Тесто може одстајати 10-15 минута, али није обавезно.

Фото: Схуттерстоцк

 

 

У шерпу сипајте уље и добро га загрејте. Умочите кашику у уље, па вадите смесу и спуштајте је у шерпу. Пржите уштипке док не добију златну боју с обе стране (око 10 минута). Извадите их на папирне убрусе да упију вишак уља.

Послужите уштипке прохлађене уз јогурт, кисело млеко, џем или посуте прах шећером.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: