- Сви смо заборавили чињеницу да смо бринући о животима оних који имају одређене болести, пре свега наших старијих, да смо негде заборавили на младе људе, на основце, средњошколце, студенте, младе који су завршили школовање и којима није посвећено довољно пажње - казао је председник.

Он је рекао да су током короне људи умирали и од других болести, и рекао да је током пандемије рођено и мање деце него претходних година.

- У складу са тиме ја ћу говорити о томе шта је већ урађено за децу, мајке и породице, а потом и о томе шта ћемо урадити како бисмо показали да нисмо заборавили младе. Од 1. јануара за прво дете, од државе Србије, дакле не од локалних самоуправа, биће уплаћена 300.000 динара једнократна помоћ. Такође ће бити давања од 100.000 динара за друго и треће дете - казао је Вучић.

Председник је рекао да је виши наталитет код сиромашнијих него код богатијих, и да ће ово знатно утицати на развој.

- Оно што је важна мера. Права на новчану помоћ за изградњу или куповину и учешће за стан, и држава ће донети уредбу 5. јануара којом ће бити регулисано то да мајка детета, а у случају смрти и отац, да може да добије 10 до 50 одсто поклона државе за стамбену јединицу. Имате кућу у Бабушници од 40.000 евра, од државе ћете добити 20.000 евра - рекао је председник.

Вучић истиче да су то стотине милиона евра које су усмерене на наталитетну политику, и да ћемо коначно показати да је држава спремна да сагледа улогу мајке у друштву и помогне.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".