Сакривен иза зидина свог дома, Горан ретко излази, али када то чини, не води рачуна о свом стајлингу. Медији су га сликали и у бадемантилу и пиџами.

У овом издању, са све јапанкама на ногама, прошао је неколико улица, не обраћајући пажњу на то што је рашчупан јер је тек устао из кревета. Комшије су потврдиле да му је ово природно стање.

- Брига њега да л‘ је у пиџами, го до паса или у шортсу, он иде где пожели у том тренутку. Шта га брига ко ће шта рећи - каже једна од комшиница за "Блиц", док сусетка Анка открива мало више.

Фото: Танјуг/Ђорђе Јовановић

 

 

- Када се доселио, возио је неки дрндави џип који је испуштао ужасне издувне гасове. Сретнемо се ми у самопослузи и одржим му ја предавање. Кажем му: "Слушај, комшија, знам да си за екологију, оно дрндало вози тамо где живиш у свету. Немој овде у Србији да га возиш". То је био један стари дрндави џип, што бисте ви млади рекли, изгледао је кул, али је загађивао све нас овде. И да вам кажем, послушао ме. Није се срдио ни љутио, убрзо је купио нови ауто - каже Анка.

- Иначе, никакве дрскости нема у њему. Имао је великих проблема са неком америчком школом. Дуго су градили, а Брега је желео мир. Мало су се расправљали, али он је био у праву - додаје она.

Како је Сењак део престонице у којем живе углавном имућни људи који су себи саградили виле и опасали их зидинама, међу њима нема комшијског кафенисања. Такав је случај и са Гораном Бреговићем, за којег комшиница Мира каже да је тип особе који не жели да се дружи.

- Само знам да су му две виле на углу, али никада га не срећем. Ми се са Сењака не дружимо са комшилуком, евентуално се мимоилазимо колима - истакла је Мира, док Ана открива да Горан има псе о којима сам брине.

- Сретнем га када шета љубимце. Моја другарица је његова пријатељица, али нас двоје не пијемо кафу. Делује ми као о-кеј лик. Када се сретнемо у самопослузи, проћаскамо две-три речи и то је то - каже Ана док комшиници Снежи популарни музичар делује умишљено.

Фото: В. Данилов

 

 

У самопослузи која се налази у близини Брегиног стана су нам рекли да је раније долазио често, у последње време ређе и да је углавном куповао свакодневне потрепштине, а понекад ексклузивна и скупоцена вина.

Иначе, након три године градње Бреговић је недавно завршио објекат на Сењаку и увелико га издао једној компанији. Како сазнајемо, оставио је и један део стамбеног простора за себе, где може да борави када кућу у којој живи изнајми на дан.

Музички уметник Горан Бреговић према писању медија у свом поседу има преко 30 кућа, вила, станова и гарсоњера у вредности од преко 35 милиона евра. Последња у низу је некретнина на Сењаку коју је градио последње три године. Радови су напокон завршени, а Бреговић је по угледу и на друге некретнине одлучио и ову да издаје.

- Унутар саме виле налази се фирма којој је изнајмио простор. Међутим, то је само један део огромне виле која је у његовом поседу. Другу половину је одлучио да сачува за себе, јер због честих изнајмљивања вила и кућа за снимање разних спотова и реклама, ипак жели да има делић за себе како би могао да одмори – започиње причу добро упућен извор за "Блиц" и додаје:

- Првенствено је ту требало да се налази огроман музички студио у ком би он правио музику, међутим за сада није познато да ли ће до те реализације доћи. План постоји, али Бреговић још није преломио да ли ће му то бити сигурна инвестиција због пандемије када нико ништа не ради, и не снима. За сада је то само простор где он понекад борави, када кућу у којој живи изнајми за снимање филма, серије или неког спота. На тај начин зарађује сигуран новац и сасвим је сигуран и ако у једном тренутку одлучи да напусти музику, увек ће моћи да живи од издавања – прича извор и истиче како један снимајући дан, у зависности од простора, кошта између 2.000 и 3.000 евра.

- Један снимајући дан код Горана Бреговића кошта између 2.000 и 3.000 евра, све зависи од некретнине коју изнајмљује. Цена снимајућег дана је стриктна, тако да не постоје додатни попуст када су преговори са његовим тимом у питању – закључује добро упућен извор за "Блиц".

Фото: Ferenc Kalmandy

 

 

Подсетимо, музичар је у Загребу 2005. године пазарио зграду од 550 квадрата. Свака вила Горана Бреговића процењена је на барем милион евра. На Јахорини има некретнину од 450 квадрата, у Перасту две куће и старачки дом, у који је уложио нешто више од милион евра, затим виле у Паризу, Истанбулу… Бреговић је и сам једном приликом признао због чега је оптерећен тиме да има што више станова, кућа и пословних простора.

- Целог живота имам страх од сиромаштва. Није то као код нас, кад си на улици, немате тетку да одете на ручак, немате ујака да позајмите новац. Рат је, и у рату сте у једном дану изгубили све што сте имали. Дуго ме је држао страх од сиромаштва. Ако погледамо уназад, ја сам због тог страха куповао превише ствари. Пре рата имао сам куће, станове, бродове, аутомобиле. То је сиротиња која од страха купује. Сада више не бринем о себи, имам децу, па исти тај страх имам и за њих - испричао је Бреговић својевремено.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".