Оливера Ковачевић, некада једна од најпопуларнијих ТВ ауторки и водитељки у Србији, данас уредница и супервизорка фестивала Песма за Евровизију, од почетка каријере важи за једну од најатрактивнијих жена телевизије.

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

Познато је да је она позирала и за прво издање магазина "Плаyбоy" на српском језику, а Оливера како време пролази изгледа све лепше и лепше.

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

 

Она је пре неколико година причала о томе на који начин је променила своју исхрану, што јој је помогло да доведе фигуру до савршенства и буде задовољнија својим општим здрављем. Како је објаснила, једна од кључних ствари је да се на дијети не гладује.

– Мањак хране организам препознаје као претњу – објаснила је недавно Оливера Ковачевић за "Лепоту и здравље".

Доручак

Док неки верују да ће им бити корисније да прескоче доручак, а дуго је тако живела и Оливера Ковачевић, али је он за њу данас најважнији оброк у току дана.

– Прескакала сам доручак, више јела ноћу него дању – објаснила је Оливера.

На почетку дана, обавезно једе хлеб, и то неки без белог брашна: црни, ражани, од хељде, црни... Томе додаје путер или кајмак, јаја, сланину и кисело млеко.

Уколико жели нешто слатко за доручак, попут џема, обавезно бира варијанту без шећера, али и без заслађивача.

Ужина

Око два сата после доручка, време ја за ужину, а позната новинарка углавном се определи за воће, које се не препоручује на празан стомак, јер би могло да повећа ниво желудачне киселине, али је за ужину одличан избор.

Ручак

Након два сата, за ручак једе искључиво кувано месо, док је из исхране, како је тада испричала, елиминисала кромпир.

Ово поврће, које је веома заступљено у српској кухињи, често избегавају људи који живе с дијабетесом или имају инсулинску резистенцију или повишен шећер у крви. Иако има много предности, обичан бели кромпир има и висок гликемијски индекс (ГИ) – печени 95, пире кромпир 80, кромпиров скров 95, кромпирово брашно 90, кувани кромпир у пећници 95. Добар начин да му се ГИ снизи јесте да се кромпир кува у љусци, а он се понекад може заменити бататом.

Оливера Ковачевић, како је тада истакла, уз месо не једе ни тестенину ни пиринач, што јој свакако помаже да смањи унос угљених хидрата.


Вечера

За свој последњи оброк у току дана Оливера Ковачевић бира углавном рибу и салату.

Захваљујући таквом режиму, она је успела да регулише ниво глукозе у крви, који је био на горњој граници. Како је напоменула, треба водити рачуна о гликемијском индексу, који код одређених намирница, попут куваног кромпира, шаргарепе и целера, може бити врло висок, па чак и виши него код белог шећера.