Пуњене тиквице се брзо и лако спремају. Богате су витаминима, а ваши најмилији и ви ћете бити дуго сити. 

Потребни састојци: 

  • 4 средње тиквице
  • 200 г пиринча
  • главица црног лука
  • 2-3 чена белог лука
  • 1 шаргарепа
  • 1 паприка
  • 200 г млевеног меса
  • 2 кашике парадајз пиреа
  • 100 мл уља
  • со и бибер
  • першун или други зачини по жељи

Начин припреме: 

Рерну загрејте на 180 степени. Оперите тиквице па их пресеците напола по дужини. Смесу тиквица издубите кашиком, уз  остављање око 1 цм меса уз кору. Онда издубљени део ситно исецкајте. Затим, ситно исецкајте црни лук и бели лук. Нарендајте шаргарепу, а паприку исецкајте на ситне комаде. Пропржите црни лук на уљу док не постане стакласт. Онда додајте бели лук, шаргарепу, паприку и издубљене тиквице па пржите још неколико минута. Онда додајте млевено месо. Додајте парадајз пире и пиринач, и добро измешајте. Посолите и побиберите, па умешајте сецкан першун и зачине. Припремљеним филом напуните тиквице па ређајте у плех обложен пек-папиром. Прелијте са мало уља па покријте алуминијумском фолијом. Пеците око 30 до 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Затим скините фолију и пеците још 15 минута. Печене тиквице извадите из рерне и оставите да се прохладе.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja Kuhinja Tanja

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: