Пуњене тиквице се брзо и лако спремају. Богате су витаминима, а ваши најмилији и ви ћете бити дуго сити.
Потребни састојци:
- 4 средње тиквице
- 200 г пиринча
- главица црног лука
- 2-3 чена белог лука
- 1 шаргарепа
- 1 паприка
- 200 г млевеног меса
- 2 кашике парадајз пиреа
- 100 мл уља
- со и бибер
- першун или други зачини по жељи
Начин припреме:
Рерну загрејте на 180 степени. Оперите тиквице па их пресеците напола по дужини. Смесу тиквица издубите кашиком, уз остављање око 1 цм меса уз кору. Онда издубљени део ситно исецкајте. Затим, ситно исецкајте црни лук и бели лук. Нарендајте шаргарепу, а паприку исецкајте на ситне комаде. Пропржите црни лук на уљу док не постане стакласт. Онда додајте бели лук, шаргарепу, паприку и издубљене тиквице па пржите још неколико минута. Онда додајте млевено месо. Додајте парадајз пире и пиринач, и добро измешајте. Посолите и побиберите, па умешајте сецкан першун и зачине. Припремљеним филом напуните тиквице па ређајте у плех обложен пек-папиром. Прелијте са мало уља па покријте алуминијумском фолијом. Пеците око 30 до 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Затим скините фолију и пеците још 15 минута. Печене тиквице извадите из рерне и оставите да се прохладе.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja Kuhinja Tanja
Прочитајте још
(Трпеза)