А како ствари тренутно стоје, изгледа да се бура по том питању тек спрема.

Наиме, након што је најбољи тенисер света објавио да стиже у Аустралију јер је добио медицинско изузеће за наступ на гренд слему, мимо обавезујуће потврде о двострукој вакцинацији против САРС-ЦоВ-2 типа коронавируса, дигла се велика медијска прашина у поменутој држави.

Поједини аустралијски новинари су срамно напали Новака, а онда је у среду око 13.15 по средњеевропском времену вршилац дужности министарке спорта у влади аустралијске државе Викторије (у којој се и налази Мелбурн, град у коме се одржава АусОпен), Џала Палфорд, објавила следеће на Твитеру:

 

 

- Најновије око Аустралијан опена.

Ми нећемо дати Новаку Ђоковићу подршку око индивидуалне визе за наступ на гренд слему у Аустралијан опену. Увек смо били јасни око две ствари: дозвољавање визе је ствар за федералну Владу, а медицинска изузећа су ствар за докторе -.

На то се надовезао новинар "Тајмса" Стјуарт Фејзер, који је поручио:

- Ово постаје прилично проблематично сада. Ако су моје информације тачне, верујем да је Новак Ђоковић управо пре неколико минута слетео у Мелбурн...-

 

Фрејзер је потом обелоданио и да је Џала Палфорд раније током овог дана, у разговору за локалну телевизију поводом актуелне тениске ситуације, закључила изјаву следећим речима:

- Надам се да ће Надал ово освојити.

У то се можете и сами уверити у прилогу који је пред вама:

 

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".