- Апсолутно се овим ништа не постиже. Ми смо тражили разговор и договор са Бошњацима, они су тај договор одбили, што значи да је реч само о наметању решења, чисто једна егзекуција једне велесиле, која покушава да оствари своје интересе - рекао је Додик.


Истакао је да што се њега лично тиче, ништа се неће променити јер, како каже, не намерава да путује у САД, тамо нема имовину, а ни банковни рачун.

- Мислим да ништа не постижу, осим застрашивања и потврђују нам да ми треба да наставимо својим путем. Спреман сам да се жртвујем за Републику Српску - поручио је Додик.

На питање да су му санкције САД уведене због наводне корупције и рушења уставног поретка БиХ, Додик каже да је то начин да квалификују људе, али да се против њега не води ниједан поступак.

То је, истиче, питање ароганције, више немоћи него моћи једне, како каже, "оронуле силе".

- Нисам ја цео српски народ ни Република Српска, ја само штитим уставни поредак, Американцима је то мало они желе да ми то чинимо на штету Републике Српске, а да нам они на томе аплаудирају - рекао је Додик и додао:

- Драго ми је што нам не аплаудирају, ми ћемо наставити истим путем и још више верујем да треба да наставимо да штитимо Републику Српску... И апсолутно је то само билдовање мишића...- навео је Додик, који је и лидер владајуће СНСД.

Сигурно је да није угодно бити на тој листи, каже Додик и указује да стављање Алтернативне тв на исту листу говори да су Американци спремни да погазе све своје приче о правима, слободи говора и свега што није у њиховом интересу.

Додик је, у директном укључењу у Дневник Пинка, приметио да је одлука о санкцијама дошла уочи Божића, што такође, каже, није ново, а догађа се и у данима када је ратни злочинац Насер Орић побио стотину Срба током протеклог рата.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".