Тирамису је колач који многи обожавају, а верујемо да ћете посну варијанту овог колача увек правити. Није тежак за спремање. 

Потребно је: 

  • 200 мл уља 
  • 1,5 чаша воде 
  • 450 г брашна 
  • 320 г шећера 
  • 1 кашичица соде бикарбоне 
  • 1 кашичица ванилин шећера 

За фил: 

  • 1 посни маргарин 
  • 200 мл биљне слатке павлаке
  • 6 кашика шећера у праху
  • 1 кашичица какао праха
  • 3 капи рума

За сируп: 

  • 300 г шећера 
  • 300 мл воде
  • 2 кашичице инстант кафе
  • 100 мл рума

За глазуру:

  • 250 г чоколаде за кување 
  • 1 кашика шећера 
  • 4 кашике воде 

Наћин припреме:

За почетак загрејте рерну на 180 степени. У једној посуди помешајте воду, уље, соду бикарбону, шећер и ванилин шећер, па сипајте брашно и умутите. У плех обложен папиром за печење преручите смесу. Пеците око пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени. Прохлађену кору поделите на 2 дела.  Засебно пенасто умутите маргарин собне температуре па додајте биљну слатку павлаку. Умутите све да се састојци добро сједине. Додајте какао, рум и какао прах па миксером сједините. Отопите шећер са водом, па додајте кафу и промешајте. Прохлађеном сирупу додајте рум. У калуп ставите кору па је прелијте сирупом и потом, премажите припремљеним филом. Поновите поступак и са другом кором. Помешајте воду и шећер па додајте чоколаду и кувајте, уз непрестано мешање, на умереној температури. Колач прелијте чоколадном глазуром па поспите какао прахом. Оставите у фрижидеру да се прохлади и стегне. Уживајте!

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Micaela's Kitchen

 

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: