Тирамису је колач који многи обожавају, а верујемо да ћете посну варијанту овог колача увек правити. Није тежак за спремање.
Потребно је:
- 200 мл уља
- 1,5 чаша воде
- 450 г брашна
- 320 г шећера
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица ванилин шећера
За фил:
- 1 посни маргарин
- 200 мл биљне слатке павлаке
- 6 кашика шећера у праху
- 1 кашичица какао праха
- 3 капи рума
За сируп:
- 300 г шећера
- 300 мл воде
- 2 кашичице инстант кафе
- 100 мл рума
За глазуру:
Прочитајте још
- 250 г чоколаде за кување
- 1 кашика шећера
- 4 кашике воде
Наћин припреме:
За почетак загрејте рерну на 180 степени. У једној посуди помешајте воду, уље, соду бикарбону, шећер и ванилин шећер, па сипајте брашно и умутите. У плех обложен папиром за печење преручите смесу. Пеците око пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени. Прохлађену кору поделите на 2 дела. Засебно пенасто умутите маргарин собне температуре па додајте биљну слатку павлаку. Умутите све да се састојци добро сједине. Додајте какао, рум и какао прах па миксером сједините. Отопите шећер са водом, па додајте кафу и промешајте. Прохлађеном сирупу додајте рум. У калуп ставите кору па је прелијте сирупом и потом, премажите припремљеним филом. Поновите поступак и са другом кором. Помешајте воду и шећер па додајте чоколаду и кувајте, уз непрестано мешање, на умереној температури. Колач прелијте чоколадном глазуром па поспите какао прахом. Оставите у фрижидеру да се прохлади и стегне. Уживајте!
Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Micaela's Kitchen
(Трпеза)