Укратко тако може да се прокоментарише оно што Новак Ђоковић доживљава у Аустралији. Ноле је једини тенисер коме је виза одбијена иако је имао медицинско изузеће.

Сада се огласио легендарни Пол Мекнами, тениска легенда црвени због свега што преживљава Ђоковић.

- За све оне који питају, сви играчи пролазе исти процес за добијање визе који надгледа Тенис Аустралија. Невероватно је да је Ðоковић једини играч којем је виза одобрена, а затим укинута - поручио је Мекнами.

Он је у колумни за "Тхе Аге" признао да не памти сличну ситуацију.

- Оно што знам је да се овако нешто никад није десило ниједном играчи у историји Аусталијан опена. А десило се браниоцу титуле и, волели га или не, Новак је особа која стоји уз своја убеђена и придржава се свих постављених правила - поручио је чувени Аустралијанац.

 

Признао је и да је Ђоковић изабрао да се коцка јер није вакцинисан, али и да је кренуо у Аустралију јер је добио медицинско изузеће.

- Бирао је да баци коцку и прихвати последице, али не би ни дошао да није одобрено медицинско изузеће. Можда се многима свиђа ово што се дешава, али не доноси добро Аустралијан опену, нити међународној репутацији Аустралије као отворене и нације добродошле за све - закључио је Мекнами.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".