- На РТС-у сам прво радио у Шапцу 1992-93., па после од 1997. на радију 202, па на ТВ-у. Било је тешко радити 90-тих на РТС-у, било је уско везивано за Слобу, за тај режим. Ја сам се увек клонио тих информативно-политичких ствари. Радио сам спорт, музику и остало. Ја сам прешао на Пинк, јер сам имао идеју за један ноћни програм на РТС-у, који је требао да буде у кревету са другачијом расветом, гости у том расположењу... Они су тада рекли, брате то је сувишно за нас. Ја сам онда то препаковао и прешао на Пинк. Ту су ми јако помогли Александра Јефтановић и Бошко Јаковљевић, они су знали за те моје идеје и стално су потенцирали да ја пређем на Пинк - рекао је Амиџић.

Фото: Јутјуб принтскрин/АмиГ Схоw

 

Огњен је један од ретких водитеља који никада у јавности није говорио о понудама које су му нудиле друге телевизије. Сада је одлучио да проговори и открије да га је Александар Тијанић у време свог мандата на РТС-у позвао да се врати на Јавни сервис.

- Мени је ове године мали јубилеј. Осим што ми је 14. сезона Амиџија, ја славим 20. година рада на Пинку. Било је понуда, али ја никад нисам био у фазону да причам о томе јер нисам тако васпитан. С друге стране себи тиме дижем цену, правим ПР око себе, што људи масовно раде и увек има ту неке друге позадине. Покојни Тијанић кад ме је звао да се вратим на РТС јер сам био својевремено стипендиста и радио сам тамо. Он није био када сам ја био тамо, али му се свидело то што радим, видео је велики потенцијал. Али, нисмо се договорили тада. Било је понуда и разговора, али ја заиста о томе не волим да причам. Сматрам да то није професионално, а и не волим тај ПР око свега тога.

(Република.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".