Он је јутрос говорио у јутарњем програму телевизије Пинк, све време гутајући сузе. У једном тренутку је причајући о Матеју рекао "Ја причао у прошлости, боже, дај да грешим"...

Ненад је рекао да нема никаквих нових информација, осим да зна да су јуче припадници МУП-а на копну и да се наставља потрага на Дунаву. Очекује и да ће се данас састати са припадницима МУП-а. Наводи и да му наду даје то што је Матеј причао са таксистом, а да га убија време које пролази.

- Немам никаквих нових информација, припадници МУП наставили су јуче истрагу и потрагу на Дунаву. Данас ћу се видети са међународним припадницима МУП, а време је, видите, лоше - рекао је Периш гостујући на Пинку.

На питање да ли је знао да Матеј иде за Београд, каже да је све знао и да ништа није указивало да ће се нешто овако догодити.

Фото: АТА имагес

 

 

- Наравно да сам знао. Знао сам и где иде и како иде, и са ким иде, и да ће преспавати у Загребу са својим пријатељима из детињства из првог разреда основне школе, да ће ићи у Београд све сам знао и ништа није указивало на овакву невероватну ситуацију. Матеј је био пун планова за будућност и апсолутно ништа нисам могао предвидети да би се нешто овако, верујте ми, да би се нешто овако могло догодити - прича Периш очију пуних суза: - Ја као отац сам знао да је пут из Сплита до Београда дуг око 800 километара, и потребно је два дана отићи некако нормално, у празничном расположењу. Говорио сам да је то пут дуг, да не би требало ићи да би можда требало ићи негде ближе, уз то све скупа кад се слави онда се млади људи опусте и све скупа сам мислио да је можда примереније да буду негде друге. Али, ја имам 57 година, он 27 и моја визија је некако другачија него младих људи. Разговарао сам и са његовим пријатељима, и њима говорио да је то далеко, да иду недге друго.

Периш каже да се са сином чуо пре него што је прешао границу, све је било у реду.

- После се нисмо чули до сутрадан, када сам добио информацију од његових пријатеља, а преко моје ћерке. Матеј је имао пуно друштава али увек се враћао том друштву из првог разреда основне школе и они су били нераздвојни. Ја причам у прошлости. Боже, дај да грешим. Шта да вам кажем. Пријатељи ко браћа - каже кроз сузе Периш.

Наводи да му то што је на снимку видео да Матеј прича са таксистом даје наду.

Фото: АТА имагес, Јутјуб принтскрин/Večernji list, друштвене мреже

 

 

- То је Матеј сигурно. Улази у такси, то ми даје наду јер сам видео да влада ситуацијом да је заустављао такси, стао, комуницирао са таксистом, то ми даје неку наду. А време које протиче ме убија. Матеј је сигурно у тој ноћи, по ономе како ја видим негде журио, хтео је да узме такси да га негде пребаци, био без јакне, што указује да је желео да се врати у клуб, зашто? Надам се да ћемо сазнати што пре - казао је отац несталог младића.

Непосредно пре нестанка, каже његов отац, Матеј је поручио и платио боцу вина за цело друштво. Да Матеја дефинитивно нема, другови су схватили када су узимали јакне, али су се и даље надали да ће се појавити, односно да је отишао са неким другим друштвом у апартман.

Отац је испричао и да је друштво отишло у полицију око пола 10, али да су им рекли да га због пића и свих околности потраже по болницама.

- Претпостављам да им је то речено због протокола о несталим особама. Узели су списак, урадили и то, али ништа. Око 16 часова су позвали и мене.

- Једно хвала не може да буде довољно за све што се чини да се пронађе мој син. Рониоци раде даноноћно, хвала и граду Београду, јављају ми се Београђани који нуде стан и да ми плате трошкове боравка. Многи ми се јављају телефонски, путем интернета, вибера, много људи ми нуди помоћ и то је оно што човек памти... Надам се да ћу се са сином вратити кући, а људскост ћу памтити целог живота. Мени је најважније да нађем свог сина - каже отац борећи се са сузама.

Најављује да ће до даљњег остати у Београду, докле год се његов син не нађе.

Младен Мијатовић, новинар ТВ Пинк, потврдио је да до јутрос није пронађен нестали младић, а да полиција и рониоци даноноћно раде на претрази реке и приобаља.

- Ангажовани су и припадници Полицијске бригаде, као и велики број припадника инспектора криминалистичке полиције који раде у цивилу. Матеј Периш и даље се званично води као нестало лице, а сви су на терену како би се младић или неки траг пронашао - каже Мијатовић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".