Наиме, у јавност је процурило да је бивша канадска морнаричка поручница, Џенет Џенкинс тврдила 2017. године како је са принцом Чарлсом добила сина. Реч је о 38-годишњем Џејсону Џенкинсу који је пар добио у, како је Џенет тада тврдила, тајној вези која је трајала чак пуних 16 година и то за време његовог брака са принцезом Дајаном.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OmoooooNEWS (@omooooonews)

Пар се упознао 1975. у британском конзулату у Монтреалу. Џенет је тврдила да је завела Чарлса, те јој је он одмах након првог сусрета почео је обасипати комплиментима и често јој је почео слати љубавна писма. 

Пар је кренуо тајно да се виђа и да одржава везу на даљину и како поручница тврди, сваки пут је имао с*ксуалне односе.

Како је благовремено откривено у једном од писама Чарлс јеписао о томе како  размишљао да се разведе од Дајане и пре него што је оженио. 

Писмо је био Чарлсов одговор на вест да се Џенет била тек развела, а у њему јој је принц још написао:

- Хвала богу да си ти на време схватила да је то грешка и да ниси родила децу. Заснивање породице и прављење таквих грешака је, искрено, нешто што ме много брине. Мораћу да се оженим што пре, да би људи око мене коначно одахнули! И даље мислим да би било боље да сам оженио било коју другу девојку из које год земље Комонвелта - наводи принц Чарлс у овом писму. 

Близак пријатељ Џенет открио је за један познати магазин да мистерија никада неће бити решена све док принц Чарлс не пристане на ДНК тест како би се утврдило очинство. Једна од чињеница је била и та да је син комаданткиње "исти Вилијам", те да је очигледно да су браћа.

Ни дан данас Чарлс није потврдно одговорио на тврдње, напротив оправдава гласине подметањем и сплеткарењем од стране људи који га не воле. У јавност је процурило и да је његова садашња супруга и дугогодишња љубавница Камила, Чарлса наговарала на тест очинства, али да је он одбио и да чврсто стоји иза тога да је комплетна ствар измишљена у потпуности.