Тадашњи министар полиције прихватио и понудио да јој Министарство унутрашњих послова изда лична документа по убрзаној процедури.

Међутим, Ивица је за "Телеграф.рс" открио да Адријана, заправо, никада није ни добила српски пасош.

Фото: Танјуг

 

- Марко је био ту, он ју је довео. Познавао сам Марка Јарића и његовог оца, од раније. Неко ми је дојавио да би она хтела да дође, да виде како може да добије држављансто. Ја јој нисам уручио пасош, него смо ми причали и договорили се да то тако буде. Међутим, за то је потребна нека процедура, она је била трудна и требало је да нам достави неке папире. Она је Бразилка - присетио се Ивица.

- Ми можемо то, држава Србија има право да неког прими у држављанство без обзира да ли тај неко испуњава услове или не. Испуњавање услова подразумева српско порекло, а можете неком да дате држављанство из заслуга. Она је била светско име и, сећам се, тада је Тадић био председник и био је у посети Француској. Саркози је тада био председник. У сред те посете ја сам примио Адријану Лиму и Марка Јарића и можете ли да замислите, та вест је била сто пута гледанија него посета - рекао је Дачић.

Фото: Профимедиа

 

- Зову ме из Тадићевог кабинета и питају: Зашто си их баш данас примио?. Ја нисам имао везе, примио сам их овако и нисам могао ни да претпоставим да ће тако да одјекне. То је само пуштена вест без изјаве, али ето - рекао је Ивица и додао да та замисао, око пасоша, никада није реализована.

- Она није то реализовала. Ја сам се шалио са њима, рекао сам им: Слушајте, морате да будете најмање 4, 5 година у браку. Али, она није попунила формуларе. Не можете неком да дате држављанство, а да тај неко није ни попунио папире - објаснио је Дачић.

- Нема пасоша уопште, није добила држављанство, а држављанство није добила зато што није попунила папире. Нема српски пасош, али је била код мене. Договорили смо се да то све уради, али, ето, била је трудна и можда је имала друге обавезе - закључио је Ивица.

(Телеграф.рс)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".