Стручњак за исхрану Светлана Станишић открила је шта је то што никада не би појела и зашто.

Наиме, ове намирнице су на листи најнепожељнијих, аи даље их једемо.

Фото: Профимедиа

 

 

- За мене су на црној листи чипс и помфрит. Зато што се праве у фритези у којој се уље никада не мења. Дакле, они једном месечно у тим продавницама брзе хране, односно индустрији брзе хране прочишћавају од гарежи и тих отпадака и остатака хране, а не прочишћавају уље, већ само доливају горе и оно што се више загрева и хлади заправо има и више штетних, токсичних материја, у смислу и канцерогеног акриламида, али такође и других материја које утичу на подизање лошег холестерола у организму, рекла је Станишић, иначе професор исхране и доктор наука физичке хемије, у подкасту "Здрав животни водич са Данијелом Давидов Кесар".

Дакле, штетни су за срце, крвне судове и повећавају ризик од рака, испричала је Светлана Станишић, професор исхране и доктор наука физичке хемије у подкасту магазина Политика.

БОНУС ВИДЕО: