- Поздрављам данашњу једногласну одлуку пуног Федералног суда Аустралије, подржавајући моју одлуку да користим своја овлашћења и укинем визу господину Ђоковићу сходно јавном интересу - рекао је Хок.

Наставак његове изјаве тиче се бројки око вакцинације у Аустралији и потпуно је небитан са Ђоковићем и представља само маску за одлуку:

- Снажна политика заштите граница Аустралије нас је очувала током пандемије, што је резултирало једном од најнижих стопа смртности, најјачим економским опоравком и највишим стопама вакцинације у свету. Снажне политичке заштите граница такође су од суштинског значаја за очување друштвене јединствености Аустралије која наставља да јача упркос пандемији. До данас је у Аустралији примењено око 43 милиона доза вакцинације и више од 91.6 одсто.

ПРОМЕНИО ПЛОЧУ

О лицемерству Алекса Хока најбоље сведоче његове раније речи хвале за Новака Ђоковића. Како и зашто је променио мишљење тешко је рационално објаснити.

На друштвеним мрежама појавио се снимак из прошле године, када је Хок на сва устра хвалио Нолета. Видео је снимљен на једном пријему на ком се појавила и Ивана Исидоровић, први саветник Амбасаде Србије у Аустралији.

- И слажем се са Вама (обраћао се Ивани Исидоровић) да цео "српски пут" није само Новак Ђоковић. Иако је он успешан део тога и свакако добар амбасадор овде у Аустралији, али заиста када размислите о томе, ова година је била једна од најтежих које смо имали - рекао је Хок на снимку који је, додуше, мало хаотичан, али истиче суштину.

 

 

(Ало)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".