Млеко

Млеко, само по себи, не садржи много калорија па је одлично за касне сате. Оно садржи триптофан, аминокиселину која вам може помоћи да брже заспите - триптофан је одговоран за повећање производње серотонина у организму (веће количине серотонина вас чине поспанијима). Као додатни бонус, калцијум и витамин Д које млеко садржи могу вам помоћи да побољшате здравље костију.

Фото: Профимедиа

 

Орашасти плодови

Богати су антиоксидантима и одличан су избор за касне сате, јер умеју лепо да заспите. Ипак, не треба претеривати - пола шаке је сасвим је довољно (све преко тога, може имати негативан ефекат).

Поврће

Оно можда и није најзаситнији касни оброк, али имајте на уму да у вечерњим сатима и треба јести што лаганију храну и да није циљ да се наједете већ да "заварате" желудац. Дакле, када је у питању касни оброк (чак и рана вечера), стручњаци препоручују да се окренете поврћу. И, не морате бринути колико ћете га појести, обзиром да садржи веома мало калорија.

Ћуретина

Немасни протеини нису само камен темељац за мишиће већ су и одличан начин да се дуже осећате ситима без "ширења" струка. Немасни извори меса садрже мање калорија па, уколико вас у касним сатима ухвати глад, нећете погрешити ако ваш избор буде ћуретина или чак немасни сир.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".