Младићи су под још неразјашњеним околностима слетели са моста у канал Дунав – Тиса – Дунав, а њихова беживотна тела пронађена су у олупини аутомобила тек пар сати касније.

Како незванично сазнајемо, младићи су пре трагедије били на некој кућној журци у Вршцу, где обојица живе, иако нису из тог града. Потом су одвезли другарицу у оближње село Загајица, а по повратку кући завршили у каналу. Возили су десном страном пута, а онда су, из засада непознатих разлога, прешли на леву страну, пробили ограду моста и упали у ДТД.

- Бели „рено меган“, који је био преврнут наопачке, извадили смо из воде преко моста, уз помоћ виљушкара, не знајући да ли у њему има некога. А онда смо угледали стравичан призор, два млада беживотна тела, која су била заглављена између задњег седишта и гепека. Покушали смо да их извадимо, али су то ипак морали да ураде ватрогасци – препричава нам језиве сцене Марко Поповић, вршачки рибочувар, ког је полиција такође позвала у помоћ.

Оба младића су тренирала фудбал. Марић М. је родом из села Јасеново и играо је за фудбалски клуб Рипенсија из Темишвара. Био је јединац. Миошко је играо за сеоски клуб из Влајковца, а родом је из суседног села Загајица. Имао је млађу сестру.

- Били су добри момци. Дружили смо се, играли фудбал заједно. Данас бисмо Кристијану славили рођендан. Жалосно је то што се десило. Сви смо затечени – рекао нам је Миошков клупски пријатељ.

Они који су тог јутра пролазили кобном деоницом пута, кажу да је била велика магла, а претпоставља се да је до несреће дошло услед неприлагођене брзине. Основно јавно тужилаштво, које води овај случај, највероватније ће наложити да се уради обдукција тела.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".